RI&E

Risico Inventarisatie & Evaluatie

Het doel van een RI&E is de risico’s in kaart te brengen welke zich voordoen bij werkzaamheden op of aan daken. Het dak wordt geïnspecteerd in relatie tot de uit te voeren onderhoudswerkzaamheden aan het dak, installaties of geveldelen. Hierbij worden eveneens de onderhoudsfrequenties betrokken. Ook wordt er rekening gehouden met reparatie- en / of reinigend – onderhoud aan bijvoorbeeld hemelwaterafvoeren, dakranden en dakdoorvoeren.

Aan de hand van inspectiebevindingen worden de risico’s geïnventariseerd met betrekking tot:

  • het betreden van het dak;
  • het belopen van het dak;
  • het uitvoeren van kortstondige werkzaamheden op of aan het dak.


Na de inventarisatie worden de risico’s geëvalueerd. Hierbij wordt aangegeven welke risico’s er zijn bij het uitvoeren van kortstondige werkzaamheden op het dak. Er worden aanbevelingen gedaan om deze risico’s te minimaliseren, bijvoorbeeld in de vorm van permanente bereikbaarheidsvoorzieningen, mobiele of permanente valbeveiligingssystemen, het afbakenen van een veilige zone of het aangeven van een risicogebied.

Contact

Dakadvies Calculatie Veenendaal B.V.
Schoener 2
3904 SZ Veenendaal

0318-301463
Visie

Visie

Geplaatst op: 2017-04-25

De bouwsector is aan het veranderen. Technisch is er steeds meer mogelijk. Innovaties krijgen een kans en gaan wellicht een vlucht nemen. DCV volgt deze ontwikkelingen op de voet en ziet daarin volop kansen. Wij z...

Lees meer Meer nieuws
Uitbesteden

Uitbesteden

Geplaatst op: 2017-02-22

Dakadvies en Calculatie Veenendaal houdt zich bezig met het afhandelen van uitbestede calculaties. Uitbesteden of Outsourcing. Wat doet DCV? DCV opereerd met name op het gebied van calculeren en alles wat daar...

Lees meer Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.