Een project kan variëren van nieuwbouw van een woning tot verbouw en uitbreiding van een verpleeghuis, of een vliegtuighangar met staalconstructies, of projecten met alleen platdak, e.d; het maakt niet uit.

Een goede calculatie bestaat niet alleen uit de m², maar zeker zo belangrijk, ook uit de doorbrekingen. Dit zijn de regenwaterafvoeren, ontluchtingen, koepels en eventuele andere door- en afvoeren.
Al deze disciplines kunnen wij voor u verzorgen als een geheel of per onderdeel. Bijvoorbeeld als u alleen de hoeveelheden wenst, dan kunnen wij deze op een overzichtelijke wijze aan u presenteren. Alle soorten projecten worden begroot, van woningen, kerken, gebouwen, scholen etc.

Wij werken uitsluitend met digitale bestanden die ons door aanbesteders en aannemers worden toegezonden of die wij verkrijgen via het internet. Wij werken met geavanceerde hulpmiddelen om uit de digitale bestanden een uittrekstaat/calculatie te genereren. Inmiddels beschikken we over vele jaren ervaring in de praktijk van het calculeren voor dakdekkerbedrijven en we kunnen dan ook garant staan voor de kwaliteit van onze calculaties.

De uittrekstaat wordt in Excel ter beschikking gesteld. De tekeningen worden door ons aangevuld met teksten zodat direct duidelijk is over welk dakvlak het gaat en waar de detailleringen zich bevinden. Mochten er wijzigingen komen, zoals in een nota van wijzigingen, dan wordt de klant hiervan via een e-mail op de hoogte gebracht.

Mits nodig, kan er ook een afschotplan gemaakt worden gebaseerd op de tekening die voor u uitgetrokken wordt.


Voor meer informatie zie onze uitwerking m.b.t. calculeren op een 48 inch monitor.

De hoeveelheden bepalen wij middels BlueBeam. Na het bepalen van de meters kunnen wij deze, indien u dit wenst, aanleveren in uw calculatie programma bijv. Gilde Software / Handsoft Pro.

Woning

En omdat elk project uniek is, kan het vaak moeilijk zijn om vooraf een inschatting van de calculatie kosten te maken. Na inzage van bestek en tekeningen kunnen we echter wel een prijsindicatie afgeven voordat u besluit ons de opdracht te geven.

BredeSchool SOM

Het kan zijn dat een opdrachtgever u benaderd met de vraag of u een offerte wil uitbrengen voor een werk en u het zo druk heeft dat u geen tijd heeft om de nodige werkzaamheden te verrichtten om een prijs te kunnen maken.
Zoals;

  • het werk opnemen ter plaatse
  • het bestek doorlezen
  • de tekeningen bestuderen
  • offertes aanvragen bij onderaannemers
  • de hoeveelheden bepalen
  • het geheel vervolgens af te prijzen.